bellyboat


Eigenschappen

Voorkeurslabelbellyboat
DefinitieEen bellyboat, ook wel buikboot of kickboot genoemd, is een klein, lichtgewicht opblaasbaar vaartuig wat wordt ingezet om profielen te meten in watergangen.
Synoniembuik boot, buik boten, buikboot, buikboten, vlotterbuis, kickboot, kickboten, belly boot, belly boten
Toelichting op definitieIndien het niet meer mogelijk is om met een waadpak het profiel van de watergang te meten, omdat de watergang te diep is, wordt er uitgeweken naar de bellyboat. (bron: Hunze en Aa's)


Een bellyboat, dobberbuis, ook wel buikboot of kickboot genoemd , is een klein, lichtgewicht opblaasbaar vissersvaartuig waar vissers mee vissen. Het waren oorspronkelijk donutvormige boten met een onderwaterstoel in het 'gat'. Moderne ontwerpen omvatten een V-vorm met pontons aan weerszijden en de stoel die boven het water is geheven, waardoor de benen van de visser het enige deel van het lichaam zijn dat kan worden ondergedompeld. Drijfbuizen worden gebruikt voor veel aspecten van het vissen, zoals vliegvissen op forel of vissen met kunstaas op largemouth bass , en stellen de visser in staat om gebieden te vissen die anders niet vanaf de oever kunnen worden gevist.

Vlotterbuizen zijn ofwel "U", "V"-vormig of cirkelvormig. Een standaard vlotterbuis bestaat uit een opgeblazen blaas in een genaaide hoes die de stoel, reserveluchtcompartimenten en opbergvakken voor uitrusting biedt. Veel vissers met dobberbuisjes passen hun vaartuigen aan met hengelhouders, verlichting en elektronische fishfinders .

Belly boten waren oorspronkelijk donutvormige boten met een onderwaterstoel in het 'gat'. Moderne ontwerpen omvatten een V-vorm met pontons aan weerszijden en de stoel die boven het water is geheven, waardoor de benen van de visser het enige deel van het lichaam zijn dat kan worden ondergedompeld. Drijfbuizen worden gebruikt voor veel aspecten van het vissen, zoals vliegvissen op forel of vissen met kunstaas op largemouth bass , en stellen de visser in staat om gebieden te vissen die anders niet vanaf de oever kunnen worden gevist. (bron: Wikipedia)
Voorbeeldhttps://www.bignieuws.nl/waterschappen-optimaliseren-inwinning-en-verwerking/
Bijna overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/Float_tube
Afbeelding vanmadcat-belly-boat-170cm.jpg
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
bellyboatBreder
bellyboatBron van
bellyboatDeel van
bellyboatGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
waadbroek (Begrip)Gerelateerdbellyboat
Rdf.jpg