drukken


Eigenschappen

Voorkeurslabeldrukken
DefinitieHet verticaal in de grond drukken van een stalen damwand middels een hydraulische cilinders, waarbij de reactiekracht wordt ontleend aan reeds in de grond aanwezige planken of aan een ballastframe, waaraan de machine zich vastklemt.
Synoniemindrukken
Toelichting op definitieStalen damwandplanken worden ook ingedrukt in de grond, waarbij zeer weinig trillingen worden geproduceerd.

Het indrukken en trekken vindt plaats door middel van hydraulische cilinders, waarbij de reactiekracht wordt ontleend aan reeds in de grond aanwezige planken of aan een ballastframe, waaraan de machine zich vastklemt. Het grote voordeel van deze werkwijze is het vrijwel trillingsvrije karakter. Het nadeel ligt in de geringe productiesnelheid, vergeleken met de andere technieken.

Het statisch drukken of trekken van een damwand is trillingsvrij en veroorzaakt tevens geen geluidshinder voor de omgeving. Deze techniek wordt toegepast in stedelijke omgeving, in de buurt van monumentale panden, of op projecten waarbij strenge eisen worden gesteld aan geluid- en trillingsniveaus.
Exacte overeenkomsthttps://www.joostdevree.nl/shtmls/damwanden.shtml#Inbrengen%20van%20drukken, https://www.gebrdekoning.nl/trillingsvrij-damwand-aanbrengen/
Afbeelding van20160919_085213-1024x576.jpg


IMG_5747-1024x576.jpg
Trillingsvrij een damwand aanbrengen

damwand_54_inbrengen_via_drukken_silentpiler_2_www_giken_com.jpg

Het gehele traject van drukken van een damwand met de Giken silent piler e.d
Video van

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
drukkenBreder
drukkenBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg