communicatie


Eigenschappen

Voorkeurslabelcommunicatie
DefinitieHet uitwisselen van informatie op welke manier dan ook.
Synoniemcommunicaties, communiseren
Toelichting op definitieCommunicatie is een activiteit waarbij levende wezens betekenissen uitwisselen door op elkaars signalen te reageren. Het Latijnse woord communicare slaat terug op "iets gemeenschappelijk maken". Deze pagina behandelt de interactie tussen mensen, maar er bestaat ook diercommunicatie en plantencommunicatie. Communicatie is behalve een sociale activiteit, ook het resultaat van het contact: de optelsom van wederzijdse betekenisgevingen, ook wel communicatie-effect genoemd. De betekenis van verschillende vormen van communicatie is vaak voor uitleg gebonden aan de culturele omgeving waarin zij plaatsvindt.
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-f09a2472-7740-4330-8dbf-5e69a595938f, https://nl.wikipedia.org/wiki/Communicatie
Afbeelding van390px-Communication.gif

Betekenisgeving: "Dit is een groene boom". De boodschap lijkt te zijn verwerkt, maar er is nog geen reactie zichtbaar.

405px-Communication_shannon-weaver2.svg.png

Veelgebruikt model voor de visualisatie van een communicatieproces, gebaseerd op het werk van Shannon en Weaver. Links de (af)zender, rechts een ontvanger die een reactie (boogpijl) geeft. Zender, medium en ontvanger zijn ook nodig voor het overbrengen van deze feedback.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
communicatieBreder
communicatieBron van
communicatieLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
telecommunicatie (Begrip)Bredercommunicatie
global maritime distress and safety system (Begrip)Gerelateerdcommunicatie
Rdf.jpg