membraanafsluiter


Eigenschappen

Voorkeurslabelmembraanafsluiter
DefinitieAfsluiter waarmee een doorstroomopening geheel of gedeeltelijk kan worden afgesloten door middel van een membraan.
Synoniemmembraamafsluiters
Toelichting op definitieMembraanafsluiter: door vervorming van het flexibele afsluitlichaam wordt het doorstroomkanaal veranderd.


Bij een membraanafsluiter stroomt het medium door een spleetvormige opening tussen het metalen huis en een, meestal rubberen, flexibele plaat (membraan) waarvan de rand is ingeklemd en waarbij het midden kan doorbuigen.

Door te draaien aan het handwiel wordt met behulp van een schroefdraadconstructie het membraan naar boven en beneden bewogen, waardoor de spleet in meer of mindere mate wordt dicht gedrukt. Een voordeel is dat de bewegende delen gescheiden zijn van het te transporteren medium.
Voorbeeldhttps://www.bosta.nl/alle-producten/kogelkranen-kleppen-afsluiters/pvc-kogelkranen-kleppen/pvc-membraanafsluiters
Exacte overeenkomsthttps://aquo.begrippenxl.nl/aquo/nl/page/Id-3155b085-1732-4448-8e46-765d3b8a0a74, https://nl.wikipedia.org/wiki/Afsluiter
Afbeelding vanMembraankraan1.jpg


membraanafsluiter

Membraamafsluiter.
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
membraanafsluiterBreder
membraanafsluiterBron van
membraanafsluiterLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg