Het Waterschapshuis

Eigenschappen

VoorkeurslabelHet WaterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening.
AfkortingHWHStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening.
DefinitieStichting van de gezamenlijke waterschappenGrondgebied onder het bestuur van een waterschap. Doelcorporatie op territoriale grondslag, publiekrechtelijk lichaam tot uitoefening van een taak op waterstaatsgebied (waterkering, waterlozing, verkeer), door de hiertoe bevoegde wetgever (de Kroon, Provinciale Staten) als zodanig opgericht of erkend, en gereglementeerd. gericht op samenwerking op het gebiedHet geheel van virtuele en fysieke (aanwijsbare) opdelingen en indelingen van het aardoppervlak. van de informatievoorziening.
Synoniemhet waterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening.
Toelichting op definitieHet WaterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening. is de regie- en uitvoeringsorganisatie voor de 21 waterschappenGrondgebied onder het bestuur van een waterschap. Doelcorporatie op territoriale grondslag, publiekrechtelijk lichaam tot uitoefening van een taak op waterstaatsgebied (waterkering, waterlozing, verkeer), door de hiertoe bevoegde wetgever (de Kroon, Provinciale Staten) als zodanig opgericht of erkend, en gereglementeerd. op het gebiedHet geheel van virtuele en fysieke (aanwijsbare) opdelingen en indelingen van het aardoppervlak. van informatieInformatie (van Latijn informare: "vormgeven, vormen, instrueren") is alles wat kennis toevoegt en zo onwetendheid, onzekerheid of onbepaaldheid vermindert.- en communicatietechnologie. Wij bevorderen de samenwerking op het gebiedHet geheel van virtuele en fysieke (aanwijsbare) opdelingen en indelingen van het aardoppervlak. van ICT tussen de waterschappenGrondgebied onder het bestuur van een waterschap. Doelcorporatie op territoriale grondslag, publiekrechtelijk lichaam tot uitoefening van een taak op waterstaatsgebied (waterkering, waterlozing, verkeer), door de hiertoe bevoegde wetgever (de Kroon, Provinciale Staten) als zodanig opgericht of erkend, en gereglementeerd. en de andere overhedenEen overheid die bepaalde taken uitvoert binnen een bepaald ruimtelijk gebied of op een bepaald inhoudelijk gebied. De belangrijkste openbare lichamen zijn het Rijk, de provincies, de gemeenten en de waterschappen. die actief zijn in de watersector.
Voorbeeldhttps://www.hetwaterschapshuis.nl/
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.http://www.aquolex.nl/html5/?id=30286&type=term, https://www.hetwaterschapshuis.nl/over-het-waterschapshuis
Afbeelding van2018-10-25-115342831-Het-Waterschapshuis-selecteert-vier-partijen-voor-tijdelijke-ICT-inhuur-.jpg
Het WaterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening., Amersfoort.
Video van

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
Het WaterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt. van
Het WaterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening.Gerelateerd
  • waterschap (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
Centrale Distributie Laag (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)Deel vanHet WaterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening.
DAMO (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)GerelateerdHet WaterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening.
beeldmiddenoverzicht (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)GerelateerdHet WaterschapshuisStichting van de gezamenlijke waterschappen gericht op samenwerking op het gebied van de informatievoorziening.
Rdf.jpg