werkproces


Eigenschappen

Voorkeurslabelwerkproces
DefinitieHet totaal van stappen die binnen een ministerie worden doorlopen om van initiatieven tot maatschappelijke producten te komen. In een werkproces worden stappen, actoren, verantwoordelijkheden en (tussen)producten aangeduid. Vanuit de werkprocessen kunnen clusters van producten worden afgeleid - programma's en deelprogramma's.
Synoniemwerkprocessen
Toelichting op definitie(bron: Van Middelen naar Produkten. / Aquo / DIV)


Een geordende reeks processtappen die binnen een bedrijfsfunctie worden uitgevoerd met als doel een specifieke bijdrage (prestatie) te leveren aan een dienst die uiteindelijk zal worden geleverd aan een klant of aan een ander werkproces. Subtype van Archimate Business Process. (bron: Stijlgids Novius Architectuur Raamwerk)

Een geordende reeks van processtappen die binnen één organisatorische eenheid binnen een organisatie wordt uitgevoerd met als doel een specifieke bijdrage (prestatie) te leveren aan een burger, bedrijf of andere organisatie.
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-39f75cb5-eff6-4556-8b32-d16bf86b4421, http://www.rws.nl/abdl#DEF-4539, https://gwbveiligheid.ifv.nl/ifv/nl/page/Werkproces
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
werkprocesBreder
werkprocesBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg