trilplaat


Eigenschappen

Voorkeurslabeltrilplaat
DefinitieEen trilplaat is een machine die gebruikt wordt om trillingen of vibraties te veroorzaken hierdoor wordt de ondergrond geëgaliseerd en verdicht.
Publieksvriendelijke toelichtingEen trilplaat is de gemotoriseerde uitvoering van een wals . U gebruikt hem om ondergronden te egaliseren of aan te trillen.
Synoniemtrilplaten
Toelichting op definitieEen trilplaat wordt hoofdzakelijk gebruikt om een dichtere pakking van mengsels te krijgen. Bij grote oppervlakten wordt daarvoor meestal een wals gebruikt. Men kan de trilplaat gebruiken bij de aanleg van een weg, een stoep zodat de tegels niet verzakken, aantrillen van bestrating of het trillen van beton, om luchtbelinsluiting te voorkomen. Een trilplaat wordt dan door een motor aangedreven. De meest basale trilplaat is een sleeptriller, deze kan enkel vooruit. Om het gebruiksgemak te verhogen is er de geschakelde trilplaat die zowel vooruit als achteruit kan. Dit wordt met name gebruikt voor de 'zwaardere' trilplaten.

Voor het aftrillen van straatwerk levert de sleeptriller een mooier resultaat dan de geschakelde trilplaat. Dit heeft te maken met de manier van voortbewegen omdat het onbalansgewicht bij een sleeptriller voor in de machine zit.

Een veel gebruikte manier om trilplaten met elkaar te vergelijken is slagkracht. Deze is afhankelijk van de combinatie tussen eigen gewicht, massa van onbalansgewicht(en) en trilfrequentie.
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Trilplaat, https://data.crow.nl/thesaurus/term/38DC42C5-C40B-44CD-BC11-AC2B85AB8F6E, http://klus-info.nl/trilplaat
Afbeelding vantrilplaat


trilplaat

Trilplaat.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
trilplaatBreder
trilplaatBron van
trilplaatGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg