pixel resolutie


Eigenschappen

Voorkeurslabelpixel resolutie
DefinitieDe term resolutie wordt vaak beschouwd als equivalent aan het aantal pixels in digitale beeldvorming, hoewel internationale standaarden op het gebied van digitale camera's specificeren dat dit in plaats daarvan "Aantal totale pixels" moet worden genoemd in relatie tot beeldsensoren, en als "Aantal opgenomen pixels" voor wat is volledig vastgelegd.
Toelichting op definitieDaarom vraagt CIPA DCG-001 om notatie zoals "Aantal opnamepixels 1000 × 1500". Volgens dezelfde normen is het "aantal effectieve pixels" dat een beeldsensor of digitale camera heeft het aantal pixelssensoren die bijdragen aan het uiteindelijke beeld (inclusief pixels die niet in het beeld staan ​​maar niettemin het beeldfilteringsproces ondersteunen), in tegenstelling tot het totale aantal pixels , dat ongebruikte of door licht afgeschermde pixels rond de randen omvat.

Een afbeelding van N pixels hoog bij M pixels breed kan elke resolutie hebben die lager is dan N lijnen per beeldhoogte of N tv-lijnen. Maar wanneer het aantal pixels wordt aangeduid als 'resolutie', is de conventie om de pixelresolutie te beschrijven met de set van twee positieve gehele getallen, waarbij het eerste getal het aantal pixelkolommen (breedte) is en het tweede het aantal pixelrijen (hoogte), bijvoorbeeld als 7680 × 6876 . Een andere populaire conventie is om resolutie te noemen als het totale aantal pixels in de afbeelding, meestal weergegeven als het aantal megapixels, die kan worden berekend door pixelkolommen te vermenigvuldigen met pixelrijen en te delen door één miljoen. Andere conventies omvatten het beschrijven van pixels per lengte-eenheid of pixels per oppervlakte-eenheid, zoals pixels per inch of per vierkante inch. Geen van deze pixelresoluties zijn echte resoluties, maar ze worden algemeen als zodanig aangeduid; ze dienen als bovengrenzen voor de beeldresolutie.

Hieronder ziet u een illustratie van hoe hetzelfde beeld eruit zou kunnen zien bij verschillende pixelresoluties, als de pixels slecht werden weergegeven als scherpe vierkanten (normaal gesproken zou een vloeiende beeldreconstructie van pixels de voorkeur hebben, maar ter illustratie van pixels maken de scherpe vierkanten het punt beter).

Een afbeelding van 2048 pixels breed en 1536 pixels hoog heeft in totaal 2048 × 1536 = 3.145.728 pixels of 3,1 megapixels. Je zou ernaar kunnen verwijzen als 2048 bij 1536 of een afbeelding van 3,1 megapixels. De afbeelding zou een afbeelding van zeer lage kwaliteit zijn (72 ppi) indien afgedrukt op ongeveer 28,5 inch breed, maar een afbeelding van zeer goede kwaliteit (300 ppi) indien afgedrukt op ongeveer 7 inch breed.

Het aantal fotodiodes in een kleuren camera beeldsensor vaak een veelvoud van het aantal pixels in het beeld produceert, omdat de informatie uit een scala aan kleuren beeldsensor wordt gebruikt om de kleur van een pixel te reconstrueren. De afbeelding moet worden geïnterpoleerd of gedemozaïek om alle drie de kleuren voor elk uitvoerpixel te produceren.
Exacte overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/Image_resolution
Afbeelding vanResolution_illustration.png


pixel resolutie
Video van
Pixel, camera megapixel, camera resolution, image resolution, example. TechTerms

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
pixel resolutieBreder
pixel resolutieBron van
pixel resolutieGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg