storingsafhankelijk onderhoud


Eigenschappen

Voorkeurslabelstoringsafhankelijk onderhoud
DefinitieOnderhoudsvorm waarbij het onderhoud na het falen wordt uitgevoerd, omdat storing van het betreffende object(onderdeel) niet (direct) leidt tot functieverlies op infrastructuurniveau, of omdat de gevolgen daarvan zijn beperkt.
Synoniemstoringsafhankelijke onderhoud, SOA
Toelichting op definitieDe gevolgschade na falen is gering en de functionaliteit blijft bij uitval van het onderdeel in stand / het onderdeel wordt pas vervangen of gerepareerd als het defect is. (bron: Wegwijzer BOP, versie 1.1, 14 juni 1996 / DIV)

Dit is onderhoud dat wordt uitgevoerd, nadat een object(onderdeel) gefaald heeft. Het onderhoud wordt pas na het falen uitgevoerd, omdat storing van het betreffende object(onderdeel) niet (direct) leidt tot functie-verlies op infrastructuur-niveau, of de gevolgen daarvan zijn beperkt. (bron: DIV)

Methode van onderhoud dat uitgevoerd wordt zodra defecten of storingen optreden. Dit onderhoud is herstellend (vervanging of reparatie van defecte onderdelen en/of corrigeren van afstellingen). Dit is vergelijkbaar met klachten- of serviceonderhoud, echter hier kunnen de defecten ook gemeld worden door automatische systemen of door de eigen technische diensten en beheerders. De voorspelbaarheid van het onderhoud is laag. (bron: WIkipedia)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-3d8a908c-a1f8-4c25-a5c8-48dcc705ccd0, https://nl.wikipedia.org/wiki/Onderhoud
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
storingsafhankelijk onderhoudBreder
storingsafhankelijk onderhoudBron van
storingsafhankelijk onderhoudLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
gebruiksafhankelijk onderhoud (Begrip)Gerelateerdstoringsafhankelijk onderhoud
Rdf.jpg