capaciteit

Eigenschappen

VoorkeurslabelcapaciteitHoeveelheid stroming die verwerkt kan worden door een aanvoer- en of afvoerconstructie.
DefinitieHoeveelheid stromingAan- of afvoer van water of gassen die in een specifieke richting plaatsvindt. die verwerkt kan worden door een aanvoerHet door middel van een werk of langs natuurlijke weg halen of laten stromen van water naar een oppervlaktewaterlichaam uit een ander oppervlaktewaterlichaam.- en of afvoerconstructie.
SynoniemcapaciteitenHoeveelheid stroming die verwerkt kan worden door een aanvoer- en of afvoerconstructie.
Toelichting op definitieHoeveelheid stromingAan- of afvoer van water of gassen die in een specifieke richting plaatsvindt. die verwerkt kan worden door een afvoerconstructie.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.http://www.aquolex.nl/html5/?id=24030&type=term
Afbeelding vanAanvoergemaal Veendam
AanvoergemaalHet gemaal dient om water in een bepaald gebied te pompen. Veendam.

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
capaciteitHoeveelheid stroming die verwerkt kan worden door een aanvoer- en of afvoerconstructie.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Een bron is de plaats of organisatie waar bepaalde informatie is ontstaan en/of beschikbaar wordt gesteld, of de documenten waarin die informatie is vervat.Punt van waaruit grondwater wordt onttrokken.Het systeem dat de in te winnen grootheden levert.Oorsprong van een emissie. van
capaciteitHoeveelheid stroming die verwerkt kan worden door een aanvoer- en of afvoerconstructie.Gerelateerd
  • aflaat (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • duiker (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • oppervlaktewatergemaal (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • hydro object (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • inlaat (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • sluis (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
  • stuw (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
capaciteitHoeveelheid stroming die verwerkt kan worden door een aanvoer- en of afvoerconstructie.Lid van AquoUniforme taal voor het uitwisselen van gegevens binnen de watersector.

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
aanvoercapaciteit (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BredercapaciteitHoeveelheid stroming die verwerkt kan worden door een aanvoer- en of afvoerconstructie.
afvoercapaciteit (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BredercapaciteitHoeveelheid stroming die verwerkt kan worden door een aanvoer- en of afvoerconstructie.
boezemcapaciteit (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)BredercapaciteitHoeveelheid stroming die verwerkt kan worden door een aanvoer- en of afvoerconstructie.
Rdf.jpg