otter

Eigenschappen

Voorkeurslabelotter
DefinitieDe otter (Lutra lutra), ook Europese otter of visotter genoemd, is een marterachtige uit het geslacht Lutra. De otter heeft zwempoten en een donkere, dichte, bruine vacht.
Synoniemotters
Toelichting op definitieDe wetenschappelijke naam van de soort werd als Mustela lutra in 1758 gepubliceerd door Carl Linnaeus.Deze soort heeft het grootste verspreidingsgebied van de otters en komt voor in een groot gedeelte van Europa en Azië.

De otter is een sierlijk, speels maar schuchter waterdier dat zich zelden laat zien. In 1988 was de otter in Nederland zelfs helemaal verdwenen. Visfuiken, slechte waterkwaliteit, verlies van habitat en toenemend verkeer werden de otter fataal.

Maar de otter is terug en hoe. Na 14 jaar van investeringen in natuurherstel werden de eerste otters uitgezet in Overijssel. De populatie groeit gestaag en verspreidt zich in Nederland. Inmiddels behoort zelfs de stadsgracht van Groningen tot het leefgebied van dit unieke dier. De otter heeft weer de rol van zoetwaterambassadeur.
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Otter_(dier), https://www.hunzeenaas.nl/de-otter-een-legende-keert-terug/
Afbeelding vanotter

Otter.

European_Otter_area.png

Verspreidingsgebied Europese otter
Video van

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
otterBreder
otterBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg