toestandsafhankelijk onderhoud


Eigenschappen

Voorkeurslabeltoestandsafhankelijk onderhoud
DefinitieOnderhoudsvorm waarbij het onderhoud wordt uitgevoerd nadat door een inspectie (visueel of door meting) is gebleken dat het interventieniveau is bereikt.
SynoniemTOA
Toelichting op definitieDe gevolgschade is groot en de zekerheid over faaltijdstip klein, de toestand van de onderdelen moet regelmatig worden geïnspecteerd en vervanging vindt preventief plaats als het interventieniveau wordt bereikt. (bron: Wegwijzer BOP, versie 1.1, 14 juni 1996 / Aquo)


Methode van preventief onderhoud op basis van vooraf gestelde criteria. Als voorbeeld een vooruit werkende inspectie of meting (periodiek controleren van kritische parameters). Zo'n korte inspectie kan opgevolgd worden door uitgebreider onderhoud na overschrijden van belangrijke grenswaarden. TAO is een planmatig soort onderhoud, kritieke parameters controlerend en pas bij noodzaak planmatig herstellend (conditieafhankelijk) vervangen van onderdelen. Deze vorm van onderhoud heeft een zeer hoge voorspelbaarheid vanwege de controles. (bron: Wikipedia)

Dit is onderhoud dat wordt uitgevoerd, nadat tijdens een inspectie is gebleken dat het interventieniveau van een visuele of door meting vast te stellen grootheid is overschreden. (bron: DIV)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-0b628500-ccd1-45d7-806c-b93693202cca, https://nl.wikipedia.org/wiki/Onderhoud
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
toestandsafhankelijk onderhoudBreder
toestandsafhankelijk onderhoudBron van
toestandsafhankelijk onderhoudGerelateerd
toestandsafhankelijk onderhoudLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
gebruiksafhankelijk onderhoud (Begrip)Gerelateerdtoestandsafhankelijk onderhoud
Rdf.jpg