hoogspanning


Eigenschappen

Voorkeurslabelhoogspanning
DefinitieHoogspanning is een elektrische spanning boven de 1000 volt wisselspanning (effectief) of 1500 volt gelijkspanning. De spanning wordt dan ook meestal in kilovolt (kV) uitgedrukt.
Toelichting op definitieHet segment tussen 1 kV en 52 kV wisselspanning wordt ook wel middenspanning genoemd volgens de IEC 62271-200. De term middenspanning staat echter niet beschreven in de Europese norm voor hoogspanning EN-50110.


De spanning die thuis op het stopcontact staat, meestal 230 V, wordt gerekend tot de laagspanning, wat niet betekent dat deze spanning zonder gevaar kan worden aangeraakt. (Bron: Wikipedia)

Hoogspanning is nominale wisselspanning van meer dan 1.000 volt, hetzij een nominale gelijkspanning van meer dan 1.500 volt. (bron: Bouwbesluit 2012)

Hoogspanning is spanning waarvan de waarde bij wisselspanning hoger is dan 1000 volt effectief tussen de fasen of 600 volt effectief tussen een fase en aarde en bij gelijkspanning hoger is dan 1500 volt tussen de polen of 900 volt tussen een van de polen en aarde; (bron: Arbeidsomstandighedenbesluit)

Hoogspanning heeft een spanningsniveau hoger dan 35 kV; (bron: Begrippencode elektriciteit)
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Hoogspanning_(elektriciteit), http://www.rws.nl/abdl#DEF-7189
Afbeelding vanOnderdelen elektriciteitsnetwerk
Onderdelen elektriciteitsnetwerk.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
hoogspanningBreder
hoogspanningBron van
hoogspanningDeel van
hoogspanningGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg