Microsoft Edge


Eigenschappen

VoorkeurslabelMicrosoft Edge
DefinitieMicrosoft Edge (codenaam "Spartan") is een webbrowser ontwikkeld door Microsoft en inbegrepen in Windows 10, Windows 10 Mobile en Xbox One.
SynoniemEdge
Toelichting op definitieMicrosoft Edge is de opvolger van Internet Explorer en vervangt deze als de standaard webbrowser op alle apparaten. Volgens Microsoft is het een lichtgewicht webbrowser met een layout-engine die gebouwd is overeenkomstig met de webstandaarden. De browser bevat nieuwe features, waaronder integratie met Cortana, notitiehulpmiddelen en een leesmodus.

Edge ondersteunt ActiveX of Browser Helper Object van Internet Explorer niet. Browserextensie-ondersteuning werd in maart 2016 ontwikkeld en toegevoegd in previewbuilds. Op 2 augustus 2016 werd het uitgebracht met de Windows 10 Jubileumupdate. Extensies voor Microsoft Edge worden gedistribueerd via de Microsoft Store.

In januari 2020 werd een geheel nieuwe Microsoft Edge uitgegeven, deze nieuwe versie draait op Chromium, de oude Edge browser draait op EdgeHTML. Microsoft Edge Chromium is beschikbaar via de website van Microsoft en via Windows Update.
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Edge
Afbeelding URLlogo_SVCTtGQ.jpg
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Microsoft EdgeBreder
Microsoft EdgeBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg