Sentinel-1


Eigenschappen

VoorkeurslabelSentinel-1
DefinitieDe Sentinel-1-missie is een onderdeel van het Copernicus-programma van de Europese Ruimtevaartorganisatie. Er zijn in het totaal vijf Sentinelmissies, elk bestaande uit één of twee satellieten.
SynoniemSentinel 1
Toelichting op definitieIn dit artikel gaan we in op de eerste missie: De Apertuursyntheseradar (Synthetic aperture radar of SAR). Deze missie bestaat uit twee satellieten, 180° tegenover elkaar, in een polaire satellietbaan. Zij doen waarnemingen in de C-band (5,405 GHz) door middel van een apertuursyntheseradar hetgeen toelaat beelden te maken onafhankelijk van het weer. De eerste satelliet (Sentinel-1A) werd gelanceerd op 3 april 2014 vanaf de Europese ruimtebasis in Kourou in Frans-Guyana met een Sojoez raket. De tweede (Sentinel-1B) werd gelanceerd op 25 april 2016.

De Sentinel-1-missie bestaat uit een constellatie van twee in een polaire baan om de aarde draaiende satellieten, die dag en nacht actief zijn en C-band synthetische apertuurradarbeelden uitvoeren, waardoor ze ongeacht het weer beelden kunnen verkrijgen.

Sentinel-1 werkt in een voorgeprogrammeerde werkingsmodus om conflicten te vermijden en om een ​​consistent gegevensarchief voor de lange termijn te produceren dat is gebouwd voor toepassingen op basis van lange tijdreeksen.

Sentinel-1 is de eerste van de vijf missies die ESA ontwikkelt voor het Copernicus-initiatief.
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Sentinel-1, https://sentinel.esa.int/web/sentinel/missions/sentinel-1
Afbeelding van1024px-Sentinel_1-IMG_5874-white.jpg
Sentinel-1 satelliet.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Sentinel-1Breder
Sentinel-1Bron van
Sentinel-1Gerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Radarsat-2 (Begrip)GerelateerdSentinel-1
Rdf.jpg