systeemspecificatie

Eigenschappen

Voorkeurslabelsysteemspecificatie
DefinitieBeschrijving van een systeem in de vorm van een verzameling geordende eisen, van het object in zijn directe omgeving en van de in het ontwerpproces gemaakte ontwerpkeuzes.
Synoniemsysteemspecificaties
Toelichting op definitie(bron: Sjabloon Systeemspecificatie)


Beschrijving van een systeem in de vorm van een verzameling geordende eisen, van het object in zijn directe omgeving en van de in het ontwerpproces gemaakte ontwerpkeuzes. (bron: Uitvoeren functie-analyse)

De extern begrenzende en intern structurerende specificatie van het beschouwde systeem. (bron: Structureren van eisen (vervallen))

Een project specifieke specificatie, opgesteld met behulp van één of meerdere basisspecificaties. (bron: Werken met basisspecificaties)

Gestructureerd overzicht van het betreffende systeem, de beschikbare oplossingsruimte, een beschrijving van de benodigde functionaliteiten, de context van het systeem, de geïdentificeerde raakvlakken met (andere systemen in) de omgeving, de eisen gesteld aan het systeem alsmede een beschrijving van de gemaakte ontwerpkeuzes. (bron: Leidraad voor Systems Engineering (SE) in de GWW sector)

The requirements to be met by the system (bron: Bijlage bij IA J-STD-016-1995, code: F.2.2)
Voorbeeldhttps://docs.microsoft.com/en-us/windows/whats-new/windows-11-requirements
Exacte overeenkomsthttp://www.rws.nl/abdl#DEF-3604
Afbeelding vansysteeminformatie-opvragen-windows-10.jpg
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
systeemspecificatieBreder
systeemspecificatieBron van
systeemspecificatieDeel van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg