effluent

Eigenschappen

Voorkeurslabeleffluent
DefinitieWater- of afvalwaterlozing van een bepaalde oorsprong, bijv. een rioolwaterzuiveringinrichting, een industrieel proces of een oxidatievijver.
Publieksvriendelijke toelichtingEffluent is het uitstromen van water of gas naar een natuurlijk waterlichaam, vanuit een constructie zoals een rioolwaterzuiveringsinstallatie , rioolbuis , industriële afvalwaterzuiveringsinstallatie of industriële afvoer.
Toelichting op definitieGezuiverd of ongezuiverd afval- of rioolwater dat op het oppervlaktewater wordt geloosd.

Opmerking: gebruik te vermijden, liever 'uitstroom'. (bron: Aquo)

Effluent is een term die gebruikt wordt voor gezuiverd afvalwater dat de rioolwaterzuiveringsinstallatie verlaat. Ongezuiverd afvalwater wordt influent genoemd. Over het algemeen bevat effluent nog een deel van de originele vervuiling. Indien huishoudelijk afvalwater gezuiverd wordt zal het effluent ook ziektekiemen en wormeieren bevatten tenzij het gesteriliseerd wordt, hetgeen normaal gesproken niet toegepast wordt in een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Effluent bevat tegenwoordig[(sinds) wanneer?] ook steeds vaker meetbare hoeveelheden van geneesmiddelen en hormonen. Met name deze laatste stoffen zijn een bedreiging voor de drinkwatervoorziening en voor de organismen in het oppervlaktewater omdat ze lange tijd in het water blijven en moeilijk te verwijderen zijn. (bron: Wikipedia)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-f67a491b-1a94-4a93-98ec-db3fa1a3212b, https://nl.wikipedia.org/wiki/Effluent, https://en.wikipedia.org/wiki/Effluent
Afbeelding van330px-Discharge_pipe.jpg


wwt.jpg
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
effluentBreder
effluentBron van
effluentDeel van
effluentGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
bedrijfswater (Begrip)Gerelateerdeffluent
effluentleiding (Begrip)Gerelateerdeffluent
effluentvijver (Begrip)Gerelateerdeffluent
fosfaatverwijderingsinstallatie (Begrip)Gerelateerdeffluent
thermische effluent vervuiling (Begrip)Gerelateerdeffluent
Rdf.jpg