schuim


Eigenschappen

Voorkeurslabelschuim
DefinitieGesuspendeerd materiaal, colloïdaal systeem van een fijn verdeeld gas in een vloeistof - ontstaat door het opkloppen van een vloeistof met lage oppervlaktespanning en kan vooral lang stabiel blijven als er oppervlakte actieve stoffen aanwezig zijn, op het oppervlak van een sedimentatie of brandbestrijding reservoir
Toelichting op definitieSchuim heeft een groot percentage vet. (bron: International Navigation Association (2000) Glossary of Selected Environmental Terms, Report of Working Group n.º3 of the Permanent Environmental Commission, Supplement to Bulletin No. 104. / Aquo)


Colloïdaal systeem van een fijn verdeeld gas in een vloeistof; ontstaat door het opkloppen van een vloeistof met lage oppervlaktespanning en kan vooral lang stabiel blijven als er oppervlakte actieve stoffen aanwezig zijn. (bron: DIV)

Schuim is volgens de meest algemene definitie een mengsel van verschillende gasbellen in een vloeistof of vaste stof. (bron: Wikipedia)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-f588c9dd-da14-4210-abee-463474ee3a37, https://nl.wikipedia.org/wiki/Schuim_(structuur)
Afbeelding vanzeeschuim


zeeschuim

zeeschuim

Zeeschuim.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
schuimBreder
schuimBron van
schuimGerelateerd
schuimLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg