multi-plate

Eigenschappen

Voorkeurslabelmulti-plate
DefinitieMulti-plate zijn gebogen flexibele, in de aarde verwerkte, gegolfde stalen constructies. De gegolfde platen van een Multi-plate constructie worden gemonteerd middels boutverbindingen.
SynoniemArmco, ARMCO
Toelichting op definitieWaar wordt Multi-plate toegepast?

Bekende toepassingsgebieden zijn duikers, bruggen, tunnels onder allerlei wegen van woonerf tot snelweg, renovatie van bestaande duikers en tunnels. Andere toepassingen zijn transportbandtunnels en mestsilo. In het beheergebied van waterschap Hunze en Aa's zijn er in de Veenkolonien veel armco duikers aangelegd.

Hoe worden Multi-plate constructies berekend? De Multi-plate is een flexibele samengestelde constructie, die een deel van zijn sterkte verkrijgt door de verdichting van de omliggende grondlagen. De constructies worden berekend volgens de eisen in de Standaard RAW2010 volgens de theorie van Klöppel & Glock en de lastenverdeling van het verkeer volgens Boussinesq. Hierbij wordt de constructie gecontroleerd op doorslaan van de schedel en bezwijken van de boutverbinding.

Wat zijn de voordelen van Multi-plate? - Geringe projectkosten; - Geringe kosten in de uitvoering; - Kortere bouwtijd; - Kostenbesparing voor de fundering;

Waar bestaat het Duplexsysteem uit? Multi-plate heeft om een lange levensduur zeker te stellen een hoogwaardig beschermingssysteem. Het duplexsysteem bestaat uit een zinklaag en een lichtgrijze epoxyharscoating met een laagdikte van 90 micron.

Welke levensduur is realistisch voor Multi-plate?

Voor Multi-plate met een Duplexsysteem kan een levensduur aangenomen worden, van 40-100 jaar. Met een dikkere coating en een vooraf berekende corrosiereserve is een lange levensduurverwachting mogelijk.
Voorbeeldhttps://issuu.com/hilgogabriels/docs/ronamultyplate-a3
Exacte overeenkomsthttp://www.bergschenhoek-ct.com/index.php/nl/veelgestelde-vragen-multi-plate
Afbeelding vanARMCO duiker
Werk in uitvoering, ARMCO duiker.

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
multi-plateBreder
multi-plateBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg