fundering


Eigenschappen

Voorkeurslabelfundering
DefinitieConstructie om krachten te verdelen over de onderliggende grond of over te brengen naar een dieper gelegen laag.
Synoniemfunderingen, fundament, fundamenten
Toelichting op definitie(bron: NPR 4768)


Constructie om krachten te verdelen over de onderliggende grond of over te brengen naar een dieper gelegen laag. (bron: Stelsel RWS Basisspecificaties)

Constructie om krachten te verdelen over de onderliggende grond of over te brengen naar een dieper gelegen laag. (bron: CROW 156)

De ondersteuningsconstructie, welke geheel of gedeeltelijk ondergronds ligt, waarop het gebouw of bouwwerk geplaatst wordt.

De fundering of het fundament is dat deel van een gebouw of constructie dat ervoor zorgt dat het eigen gewicht ervan en de daarop uitgeoefende krachten, zoals nuttige belasting, sneeuw, winddruk, enzovoorts, worden overgedragen op de draagkrachtige ondergrond.

Men onderscheidt verschillende soorten funderingen afhankelijk van de aard en het gewicht van de te bouwen constructie en de samenstelling en draagkracht van de ondergrond.
Exacte overeenkomsthttp://www.rws.nl/abdl#DEF-1309, https://www.begrippenxl.nl/Id-eb47ee69-bac9-48e4-bbd1-e1242f2d3bd5, https://nl.wikipedia.org/wiki/Fundering
Afbeelding van390px-Fundering.jpg


Fundering sluis Havenkwartier Assen

Fundering sluis Havenkwartier Assen.
Video van

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
funderingBreder
funderingBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
fundatie (Begrip)Gerelateerdfundering
Rdf.jpg