ARAN meting


Eigenschappen

VoorkeurslabelARAN meting
AfkortingWAN
DefinitieMeting van de kwaliteit van de verharding d.m.v. Automatic Road Analyzer.
SynoniemARAN metingen, aran-meting, aran-metingen
Toelichting op definitie(bron: Adventus Wegen / Aquo / DIV)


De Automatic Road Analyzer (ARA) is een instrument dat wordt gebruikt voor het meten van de kwaliteit van verhardingen op wegen. Het maakt gebruik van geavanceerde technologieën, zoals laserscanners en accelerometers, om verschillende parameters van de weg te meten, zoals oneffenheden, scheuren, spoorvorming en textuur.

De ARA wordt meestal gemonteerd op een voertuig dat over de weg rijdt en de sensoren verzamelen continu gegevens terwijl het voertuig zich verplaatst. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en verwerkt om een gedetailleerd beeld te krijgen van de kwaliteit van de verharding.

Door het gebruik van de ARA kunnen wegbeheerders en ingenieurs waardevolle informatie verkrijgen over de conditie van de weg. Dit stelt hen in staat om onderhoudsbehoeften te identificeren, prioriteiten te stellen en effectieve maatregelen te nemen om de kwaliteit en veiligheid van de weg te verbeteren.

Het gebruik van de ARA biedt voordelen zoals efficiëntie, objectiviteit en nauwkeurigheid bij het beoordelen van de verhardingskwaliteit. Het stelt wegbeheerders in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen en middelen effectief toe te wijzen voor het onderhoud en de verbetering van wegen. (bron: HEA)
Voorbeeldhttps://www.asfaltblij.nl/media/1478/2012september27-detectie-oppervlakte-schades-dos-wim-van-ooijen.pdf, https://www.eurobitume.eu/public_downloads/General/ASFALT___BITUMEN_DAG_2016_-_Presentation__1_-_Tom_Roelants_-_NL.pdf
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-f413e965-a114-4ebe-8f4c-bf18e47996b2
Afbeelding van28-4.jpg


Snelle+inventarisatie+wegdekschade.jpg

aran meting
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
ARAN metingBreder
ARAN metingBron van
ARAN metingLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg