gestructureerd datatype


Eigenschappen

Voorkeurslabelgestructureerd datatype
DefinitieSpecifiek benoemd datatype dat de structuur van een gegeven beschrijft, samengesteld uit minimaal twee elementen die in samenhang betekenisvol zijn.
Synoniemgestructureerde datatypen
Toelichting op definitieDe waarde van het attribuutsoort verkoopprijs met gestructureerd datatype bedrag is uitgedrukt in een combinatie van een som en valuta zoals 35 euro. De introductie van één datatype Bedrag, uitgedrukt in som en valuta, legt dus vast dat som en valuta onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. De eigenschappen in het Gestructureerd datatype tezamen zijn identificerend (een Gestructureerd datatype “identificeert zichzelf”, zoals er maar per definitie één “1 liter” bestaat, één 35 euro en één datum 6 april 2017, met per definitie altijd dezelfde betekenis: Een blik olie heeft een inhoud van 7 liter, kost 35 euro, en is verkocht op 6 april 2017. Piet heeft 1 liter bloed gedoneerd, daarvoor 35 euro vergoeding gekregen, op 6 april 2017. Het identificerend zijn geldt bijvoorbeeld niet voor Jan Jansen. Er zijn meerdere personen met deze naam en dat zijn verschillende personen (Jan Jansen is dan ook een gegevensgroeptype Naam met voornaam Jan en achternaam Jansen en geen Gestructureerd datatype).
VoorbeeldHet gemaal "x" heeft een capaciteit van 10 m3/u en is opgeleverd op 1-1-2000.
Exacte overeenkomsthttps://docs.geostandaarden.nl/mim/mim/#datatypen-0, http://bp4mc2.org/def/mim#GestructureerdDatatype
Afbeelding vanPrimitief gestructureerd datatype.jpg
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
gestructureerd datatypeBreder
gestructureerd datatypeBron van
gestructureerd datatypeGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
alias (Begrip)Bredergestructureerd datatype
data element (Begrip)Bredergestructureerd datatype
Rdf.jpg