lossy compressie algoritme


Eigenschappen

Voorkeurslabellossy compressie algoritme
DefinitieLossy compressie algoritmen behouden een weergave van de originele ongecomprimeerde afbeelding die een perfecte kopie lijkt, maar het is geen perfecte kopie. Lossy compressie kan vaak kleinere bestandsgroottes bereiken dan lossless compressie. De meeste compressie-algoritmen met verlies maken variabele compressie mogelijk die de beeldkwaliteit inruilt voor de bestandsgrootte.
Synoniemverliesgevende compressie, verliesgevend, compressie met verlies, onomkeerbare compressie
Toelichting op definitieIn de informatietechnologie is compressie met verlies of onomkeerbare compressie de klasse van gegevenscoderingsmethoden die onnauwkeurige benaderingen en gedeeltelijke verwijdering van gegevens gebruiken om de inhoud weer te geven. Deze technieken worden gebruikt om de gegevens te verkleinen voor het opslaan, verwerken en verzenden van inhoud. De verschillende versies van de foto van de kat aan de rechterkant laten zien hoe hogere benaderingsniveaus grovere afbeeldingen opleveren naarmate meer details worden verwijderd. Dit staat in tegenstelling tot verliesloze gegevenscompressie (omkeerbare gegevenscompressie) die de gegevens niet verslechtert. De hoeveelheid gegevensreductie die mogelijk is met lossy compressie is veel hoger dan met verliesloze technieken.

Goed ontworpen compressietechnologie met verlies verkleint vaak de bestandsgrootte aanzienlijk voordat de eindgebruiker de degradatie opmerkt. Zelfs wanneer dit door de gebruiker wordt opgemerkt, kan verdere gegevensreductie wenselijk zijn (bijvoorbeeld voor realtime communicatie, om transmissietijden te verkorten of om opslagbehoeften te verminderen). Het meest gebruikte lossy compressie-algoritme is de discrete cosinus-transformatie (DCT), voor het eerst gepubliceerd door Nasir Ahmed , T. Natarajan en KR Rao in 1974. Onlangs is een nieuwe familie van sinusoïdaal-hyperbolische transformatiefuncties ontstaan, die vergelijkbare eigenschappen en prestaties hebben met DCT is voorgesteld voor compressie met verlies.

Compressie met verlies wordt meestal gebruikt om multimediagegevens ( audio , video en afbeeldingen ) te comprimeren, vooral in toepassingen zoals streaming media en internettelefonie . Daarentegen is compressie zonder verlies doorgaans vereist voor tekst- en gegevensbestanden, zoals bankgegevens en tekstartikelen. Het kan voordelig zijn om een master lossless bestand te maken dat vervolgens kan worden gebruikt om extra kopieën van te maken. Hierdoor kan worden vermeden nieuwe gecomprimeerde kopieën te baseren op een verliesgevend bronbestand, wat extra artefacten en verder onnodig informatieverlies zou opleveren.
Exacte overeenkomsthttps://en.m.wikipedia.org/wiki/Image_file_formats, https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lossy_compression
Afbeelding vanjpeg foto, lage compressie, hoge kwaliteit afbeelding

Ruby-LowCompression-Tiny.jpg
jpeg foto, hoge compressie, lage kwaliteit afbeelding

Ruby-HighCompression-Tiny.jpg

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
lossy compressie algoritmeBron van
lossy compressie algoritmeGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg