png

Eigenschappen

VoorkeurslabelpngHet PNG- bestandsformaat ( Portable Network Graphics ) is gemaakt als een gratis, open-source alternatief voor GIF. Het PNG-bestandsformaat ondersteunt acht-bit paletafbeeldingen (met optionele transparantie voor alle paletkleuren) en 24-bit truecolor (16 miljoen kleuren) of 48-bit truecolor met en zonder alfakanaal - terwijl GIF slechts 256 kleuren en één transparant ondersteunt kleur.
DefinitieHet PNG- bestandsformaatEen bestandsformaat, of bestandsindeling, is de manier waarop de informatie in een computerbestand binair gecodeerd is. Het bestandsformaat legt vast met welke syntaxis en semantiek de informatie in een reeks enen en nullen wordt vastgelegd en teruggelezen kan worden. ( Portable Network Graphics ) is gemaakt als een gratis, open-sourceOpen source of open bron beschrijft de praktijk die in productie en ontwikkeling vrije toegang geeft tot de bronmaterialen (de source) van het eindproduct. alternatief voor GIF. Het PNG-bestandsformaatEen bestandsformaat, of bestandsindeling, is de manier waarop de informatie in een computerbestand binair gecodeerd is. Het bestandsformaat legt vast met welke syntaxis en semantiek de informatie in een reeks enen en nullen wordt vastgelegd en teruggelezen kan worden. ondersteunt acht-bitDe bit is de kleinste eenheid van informatie, namelijk een symbool of signaal dat twee waarden kan aannemen: aan of uit, ja of nee, hoog of laag, geladen of niet-geladen. Het binaire talstelsel stelt deze waarden voor met 1 en 0. paletafbeeldingen (met optionele transparantie voor alle paletkleuren) en 24-bitDe bit is de kleinste eenheid van informatie, namelijk een symbool of signaal dat twee waarden kan aannemen: aan of uit, ja of nee, hoog of laag, geladen of niet-geladen. Het binaire talstelsel stelt deze waarden voor met 1 en 0. truecolor (16 miljoen kleuren) of 48-bitDe bit is de kleinste eenheid van informatie, namelijk een symbool of signaal dat twee waarden kan aannemen: aan of uit, ja of nee, hoog of laag, geladen of niet-geladen. Het binaire talstelsel stelt deze waarden voor met 1 en 0. truecolor met en zonder alfakanaal - terwijl GIF slechts 256 kleuren en één transparant ondersteunt kleur.
Synoniem.pngHet PNG- bestandsformaat ( Portable Network Graphics ) is gemaakt als een gratis, open-source alternatief voor GIF. Het PNG-bestandsformaat ondersteunt acht-bit paletafbeeldingen (met optionele transparantie voor alle paletkleuren) en 24-bit truecolor (16 miljoen kleuren) of 48-bit truecolor met en zonder alfakanaal - terwijl GIF slechts 256 kleuren en één transparant ondersteunt kleur.
Toelichting op definitieVergeleken met JPEG blinkt PNG uit wanneer de afbeelding grote, uniform gekleurde gebiedenHet geheel van virtuele en fysieke (aanwijsbare) opdelingen en indelingen van het aardoppervlak. heeft. Zelfs voor foto's - waar JPEG vaak de keuze is voor uiteindelijke distributie omdat de compressietechniek doorgaans kleinere bestandsgroottes oplevert - is PNG nog steeds zeer geschikt voor het opslaan van afbeeldingen tijdens het bewerkingsproces vanwege de verlieslozeLossless compressie algoritmen verkleinen de bestandsgrootte met behoud van een perfecte kopie van de originele ongecomprimeerde afbeelding. compressie.

PNG biedt een patentvrije vervanging voor GIF (hoewel GIF zelf nu patentvrij is) en kan ook veel algemeen gebruik van TIFF vervangen. Afbeeldingen met geïndexeerde kleuren, grijstinten en ware kleuren worden ondersteund, plus een optioneel alfakanaal. De Adam7 interlacing maakt een vroege preview mogelijk, zelfs wanneer slechts een klein percentage van de beeldgegevens is verzonden. PNG kan gamma- en chromaticiteitsgegevens opslaan voor verbeterde kleurafstemming op heterogene platforms.

PNG is ontworpen om goedZaak of vermogensrecht te werkenDe uitvoering van een aantal samenhangende werkzaamheden (in of aan een watersysteem) met vooraf omschreven doel en qua tijd en kosten afgebakend. in online weergavetoepassingen zoals webbrowsers en kan volledig worden gestreamd met een progressieve weergaveoptie.  PNG is robuust en biedt zowel volledige controleProces waarbij de juistheid van een model wordt aangetoond. van de bestandsintegriteit als eenvoudige detectie van veelvoorkomende transmissiefouten. 
Van PNG afgeleide geanimeerde formaten zijn MNG en APNG , die achterwaarts compatibel zijn met PNG en door de meeste browsers worden ondersteund.
Exacte overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Image_file_formats
Bijna overeenkomstObligatoire verbintenisscheppende, meerzijdige rechtshandeling in de vorm van een wilsovereenkomst tussen twee of meer partijen gericht op het in het leven roepen van verbintenissen.https://en.m.wikipedia.org/wiki/Portable_Network_Graphics

Relaties

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunten
pngHet PNG- bestandsformaat ( Portable Network Graphics ) is gemaakt als een gratis, open-source alternatief voor GIF. Het PNG-bestandsformaat ondersteunt acht-bit paletafbeeldingen (met optionele transparantie voor alle paletkleuren) en 24-bit truecolor (16 miljoen kleuren) of 48-bit truecolor met en zonder alfakanaal - terwijl GIF slechts 256 kleuren en één transparant ondersteunt kleur.Breder
  • raster (BegripEen begrip is een entiteit waarmee een bepaalde klasse, een idee of een relatie als object aangeduid kan worden.)
pngHet PNG- bestandsformaat ( Portable Network Graphics ) is gemaakt als een gratis, open-source alternatief voor GIF. Het PNG-bestandsformaat ondersteunt acht-bit paletafbeeldingen (met optionele transparantie voor alle paletkleuren) en 24-bit truecolor (16 miljoen kleuren) of 48-bit truecolor met en zonder alfakanaal - terwijl GIF slechts 256 kleuren en één transparant ondersteunt kleur.BronGrondwater dat op natuurlijke wijze uit het aardoppervlak tevoorschijn komt.Een bron is de plaats of organisatie waar bepaalde informatie is ontstaan en/of beschikbaar wordt gesteld, of de documenten waarin die informatie is vervat.Punt van waaruit grondwater wordt onttrokken.Het systeem dat de in te winnen grootheden levert.Oorsprong van een emissie. van

Afgeleide relatiesDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.

VertrekpuntRelatieDe typering van het structurele verband tussen een object van een objecttype en een (ander) object van een ander (of hetzelfde) objecttype.Eindpunt
Rdf.jpg