factuur


Eigenschappen

Voorkeurslabelfactuur
DefinitieStaat van verschuldigde kosten wegens geleverde goederen, diensten of werkzaamheden. Toelichting: Aldaar zijn de begrippen ‘declaratie’, ‘nota’ en ‘rekening’ synoniemen van ‘factuur’.
Synoniemfacturen
Toelichting op definitie(bron: Objecttypenbibliotheek Rijkswaterstaat (NL), code: dt00178)


Staat van verschuldigde kosten wegens geleverde goederen, diensten of werkzaamheden. (bron: Taxonomie van documenttypen)
(bron: ABDL)

Een factuur is een document dat een betalingsverplichting van een klant aan een leverancier weergeeft. Een creditnota is het tegengestelde van een factuur.

Naast de factuur, bestaat ook nog de pro-formafactuur en de handelsfactuur. Vaak worden deze verward met een gewone factuur. De pro-formafactuur wordt vaak, voordat een en ander geleverd wordt, gebruikt bij vooruitbetalingen, waarna de afrekening gebeurt middels de factuur. De handelsfactuur wordt ook vaak commerciële of douanefactuur (customs invoice) genoemd. Deze handelsfactuur is alleen bestemd voor informatieoverdracht over het transport om aan te geven wat de waarde, maten, gewichten en HS-codes zijn van de goederen tijdens het transport of voor het heffen van de invoerrechten, dus niet voor betalingen. (bron: Wikipedia)
Exacte overeenkomsthttp://www.rws.nl/abdl#DEF-1224, https://nl.wikipedia.org/wiki/Factuur
Afbeelding van390px-Factuur.jpg
Een deel van een factuur.
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
factuurBreder
factuurBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg