materialized view


Eigenschappen

Voorkeurslabelmaterialized view
DefinitieIn de informatica is een materialized view een databaseobject dat de resultaten van een query bevat . Het kan bijvoorbeeld een lokale kopie zijn van gegevens die zich op afstand bevinden, of het kan een subset zijn van de rijen en/of kolommen van een tabel of het resultaat van een samenvoeging , of het kan een samenvatting zijn met behulp van een aggregatiefunctie.
Synoniemgematerialiseerde weergave, materialized views, snapshot, snapshots
Toelichting op definitieHet proces van het opzetten van een gematerialiseerd beeld wordt soms materialisatie genoemd. Dit is een vorm van cachen van de resultaten van een zoekopdracht, vergelijkbaar met het onthouden van de waarde van een functie in functionele talen, en wordt soms beschreven als een vorm van voorberekening. Net als bij andere vormen van voorberekening, gebruiken databasegebruikers doorgaans gematerialiseerde weergaven om prestatieredenen, d.w.z. als een vorm van optimalisatie.

Materialized views die gegevens opslaan op basis van externe tabellen, werden ook wel snapshots genoemd (verouderde Oracle-terminologie).

In elk databasebeheersysteem na de relationele model , een aanzicht is een virtuele tabel die het resultaat van een databank zoekopdracht . Telkens wanneer een query of een update de virtuele tabel van een gewone view adresseert, zet het DBMS deze om in query's of updates voor de onderliggende basistabellen. Een gerealiseerde weergave heeft een andere benadering: het queryresultaat wordt in de cache opgeslagen als een concrete ("gematerialiseerde") tabel (in plaats van een weergave als zodanig) die van tijd tot tijd kan worden bijgewerkt vanuit de oorspronkelijke basistabellen. Dit maakt een veel efficiëntere toegang mogelijk, ten koste van extra opslagruimte en het feit dat sommige gegevens mogelijk verouderd zijn. Gematerialiseerde aanzichten worden vooral gebruikt in scenario's voor datawarehousing, waarbij frequente query's van de werkelijke basistabellen duur kunnen zijn.

In een materialized view kunnen indexen op elke kolom worden gebouwd. In een normale view is het daarentegen meestal alleen mogelijk om indexen te exploiteren op kolommen die rechtstreeks afkomstig zijn van (of een toewijzing hebben aan) geïndexeerde kolommen in de basistabellen; vaak wordt deze functionaliteit helemaal niet aangeboden. (Bron: Wikipedia)

Verschil tussen view en materialized view, in een database:

  • Het eerste verschil tussen View en materialized view is dat het een views-queryresultaat niet wordt opgeslagen op de schijf of database, maar in de materialized view kan worden opgeslagen het queryresultaat in schijf of tabel.
  • Een ander verschil tussen weergave en gematerialiseerde weergave is dat, wanneer we een weergave maken met behulp van een tabel, rowid of view hetzelfde is als de originele tabel, maar in het geval van gematerialiseerde weergave is rowid anders.
  • Nog een verschil tussen de weergave en de gematerialiseerde weergave in de database is dat we in het geval van weergave altijd de nieuwste gegevens krijgen, maar in het geval van de gematerialiseerde weergave moeten we de weergave vernieuwen om de nieuwste gegevens te krijgen.
  • Prestaties van weergave is minder dan gematerialiseerde weergave.
  • Dit is de voortzetting van het eerste verschil tussen weergave en gematerialiseerde weergave. In het geval van weergave is het alleen de logische weergave van de tabel, geen afzonderlijke kopie van de tabel, maar in het geval van gematerialiseerde weergave krijgen we een fysiek afzonderlijke kopie van de tabel
  • Het laatste verschil tussen View vs Materialized View is dat we in het geval van Materialized view een extra trigger of een automatische methode nodig hebben zodat we MV ververst kunnen houden, dit is niet vereist voor views in de database. U kunt verder Oracle SQL Performance Tuning Masterclass bekijken voor meer details over de gerealiseerde weergave in Oracle.
Exacte overeenkomsthttps://en.wikipedia.org/wiki/Materialized_view, https://www.java67.com/2012/11/what-is-difference-between-view-vs-materialized-view-database-sql.html
Afbeelding vanmaterialized-view-summary-diagram.png

Materialized view.

Difference%2Bbetween%2Bview%2Band%2Bmaterialized%2Bview%2Bin%2Bdatabase.png
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
materialized viewBreder
materialized viewBron van
materialized viewDeel van
materialized viewGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
view (Begrip)Gerelateerdmaterialized view
Rdf.jpg