muskusrattenbestrijding


Eigenschappen

Voorkeurslabelmuskusrattenbestrijding
DefinitieMuskusratten worden in Nederland bestreden voor de veiligheid van onze waterkeringen en ter voorkoming van economische en ecologische schade.
Publieksvriendelijke toelichtingMuskusratten worden door waterschappen bestreden omdat ze met hun gegraaf schade toebrengen aan dijken en kades. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties.
Toelichting op definitieDe schade aan dijken die door muskusratten veroorzaakt wordt, is op dit moment alleen te voorkomen door de muskusratten te vangen en door de populatie zo klein mogelijk te houden.


Muskus- en beverratten graven uitgebreide gangenstelsels in dijken en oevers en vormen daardoor een bedreiging voor de waterveiligheid. Uit onderzoek blijkt dat de bestrijdingsstrategie 'terugdringen tot de landsgrens' het meest effectief is. Het beheer is een wettelijke taak van de waterschappen.
Voorbeeldhttps://muskusrattenbestrijding.nl/
Exacte overeenkomsthttps://www.waterschappen.nl/projecten/veldproef-muskusrattenbestrijding/, https://muskusrattenbestrijding.nl/#waarom-bestrijden
Bijna overeenkomsthttps://muskusrattenbestrijding.nl/wp-content/uploads/2016/10/Populatieontwikkeling-en-veiligheid-2007.pdf
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
muskusrattenbestrijdingBreder
muskusrattenbestrijdingBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg