spear fishing


Eigenschappen

Voorkeurslabelspear fishing
DefinitieEen andere vorm van phishing is spear fishing, waarbij de persoonlijke gegevens (naam, e-mailadres, telefoonnummer) van het doelwit worden gebruikt om diegene een gevoel van vertrouwen te geven.
Publieksvriendelijke toelichtingDit is een vorm van oplichting via e-mail of andere elektronische communicatie die specifiek is gericht op een individu, organisatie of bedrijf. Vaak met inhoud die is toegesneden op het slachtoffer of de slachtoffers.
Toelichting op definitieEr wordt vaak ingespeeld op diens persoonlijke voorkeuren en hobby's die de daders via sociale media hebben achterhaald. Een voetbalfan wordt bijvoorbeeld benaderd met een nep-aanbieding voor gratis seizoenskaarten van zijn favoriete voetbalclub, iemand die van mooie dure kleding houdt met een kortingsactie van haar favoriete kledingmerk. Dit kan ook gebeuren tijdens popconcerten. Fans van de artiest die gaat optreden krijgen dan via e-mail goedkope kaarten aangeboden voor dit concert. Deze blijken dan echter niet te werken bij de toegangspoorten. Op deze manier komen ze er dan achter dat ze opgelicht zijn.
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Phishing, https://intranet.hunzeenaas.nl/nieuws/Paginas/oorlog-en-cyber.aspx
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
spear fishingBreder
spear fishingBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg