conservering


Eigenschappen

Voorkeurslabelconservering
DefinitieConservering is het beschermen tegen aantasting.
Synoniemconserveren
Toelichting op definitieConservering kan verwijzen naar:
  • Conserveren (voedsel), overzicht van methoden voor de verduurzaming van levensmiddelen of vergelijkbare bederfelijke waar;
    • Conserveermiddel
    • Beschermende atmosfeer
    • Drogen (voedselconservering)
    • Vriesdrogen (conservering)
  • Conserveringstechniek (objecten en organismen), bedoeld om bepaalde materialen en stoffelijke resten van organismen te bewaren
  • Digitale duurzaamheid, het lengen van de houdbaarheid van digitaal opgeslagen gegevens;
  • Houtverduurzaming, om hout bestand te maken tegen klimaat en omgevingsomstandigheden
  • Monumentenzorg, de instandhouding van onroerende goederen met grote sociaal-culturele waarde
  • Natuurbescherming, het behoud van natuur of de bescherming hiervan tegen bijvoorbeeld verstoring, vervuiling of cultivering.
  • Nomen conservandum, nomenclatorische bescherming van wetenschappelijke namen van planten en dieren; conserveren van namen.
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Conservering, https://www.aquo.nl/index.php/Id-5a039705-5d62-47d6-a040-e0219986eb99
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
conserveringBreder
conserveringBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
kathodische bescherming (Begrip)Brederconservering
waterconservering (Begrip)Brederconservering
Rdf.jpg