Enhanced Compression Wavelet versie 3


Eigenschappen

VoorkeurslabelEnhanced Compression Wavelet versie 3
AfkortingECW3
DefinitieECW3 (Enhanced Compression Wavelet versie 3) is een gecomprimeerd bestandsformaat dat geoptimaliseerd is voor de opslag van satelliet- en luchtfoto's. Het is ontwikkeld door Earth Resource Mapping en nu eigendom van ERDAS, onderdeel van Intergraph.
SynoniemECW-versie 3, ECW versie 3, ecw3
Toelichting op definitieECW-versie 3

• Alle functies van ECW versie 2.
• 16 bits (per kanaal) geheel getal zonder teken voor RGB-, grijswaarden- en multibandafbeeldingen.
• Aangepaste metadatavakken (bijv. XML of binaire objecten) vergelijkbaar met de ondersteuning in JPEG 2000. De gebruiker kan zijn eigen aangepaste gegevens ophalen en instellen en de SDK biedt gebruikers een mechanisme om uitgebreide bestandsmetagegevens, statistieken en RPC te implementeren informatie (zoals hieronder gedefinieerd).
• Statistieken (modus, mediaan, min, max en histogrammen) opgeslagen voor elke gegevensband.
• RPC-informatie (Rapid Positioning Capability). RPC-informatie omvatte verschillende parameters (zoals fout, offset, schaal en de coëfficiënten) die nodig zijn om een ​​geschatte transformatiematrix te reconstrueren. De SDK gebruikt deze waarden niet om de afbeelding te transformeren; de klant moet deze informatie gebruiken om de transformatie toe te passen.
• Georeferentie met behulp van GeoTIFF-tags. De georeferentie-informatie wordt nu opgeslagen in een aangepaste metagegevensbox met behulp van het GeoTIFF sleutel / waarde-paarmechanisme, op dezelfde manier als normale TIFF-bestanden. Dit maakt de implementatie eenvoudiger als eerdere GeoTIFF-ondersteuning aanwezig is. Deze gegevens kunnen ook worden bewerkt met de klassen van de kopteksteditor.

• NULL-blokken voegen een extra mogelijkheid toe voor zeer efficiënte opslag. Als een gebied bij het comprimeren geen gegevens bevat, kan de SDK dit optimaliseren door geen blok op de schijf op te slaan en tijdens het decoderen direct een leeg blok te reconstrueren. In versie 2-formaat zou de SDK een "nul" -blok (meestal zwart) comprimeren dat zou comprimeren tot een zeer kleine hoeveelheid gegevens maar nog steeds op schijf zou worden opgeslagen. In versie 3 wordt geen blok opgeslagen en zal de decoder een NULL-blok dynamisch reconstrueren op basis van de achtergrondkleur van de afbeelding. Dit is veel sneller voor decompressie (aangezien er geen schijftoegang is) en is efficiënter bij compressie, zodat deze blokken nooit worden opgeslagen (toenemende compressieverhouding voor beeld van dezelfde kwaliteit). Dit leidt tot een veel efficiëntere opslag voor situaties zoals corridor-mapping, waar beeldgegevens mogelijk slechts een klein percentage van de volledige gegevensuitbreiding beslaan.
Exacte overeenkomsthttps://bynder.hexagon.com/m/5af86a8895f6696f/original/Hexagon_GSP_ERDAS_ECW_JP2_SDK_5_5_User_Guide.pdf
Bijna overeenkomsthttps://hexagongeospatial.fluidtopics.net/reader/uOKHREQkd_XR9iPo9Y_Ijw/xj8dZnCPa3gLJ1oBxdyDEA
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Enhanced Compression Wavelet versie 3Breder
Enhanced Compression Wavelet versie 3Bron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg