valgewicht-deflectiemeting

Eigenschappen

Voorkeurslabelvalgewicht-deflectiemeting
DefinitieMeting waarbij via de voetplaat door een vallend gewicht een stootbelasting wordt uitgeoefend op de verharding. De deflectie (dynamische vervorming) van de bekleding ten gevolge van de klap wordt door geofoons gemeten.
Synoniemvalgewicht-deflectiemetingen, valgewicht deflectiemeting, valgewicht deflectiemetingen, valgewicht deflectie meting, valgewicht deflectie metingen
Toelichting op definitieHet principe van de valgewichtdeflectiemeter bestaat uit het meten van de doorbuiging van een verharding. Dit gebeurt door middel van een dynamische belasting met een vallend gewicht. Sensoren in direct contact met het oppervlak van de verharding meten de doorbuiging. Per klap op de verharding wordt data verzameld, deze data kan met behulp van software worden uitgelezen.


Door gewicht toe te voegen kan zwaardere wielbelasting worden gesimuleerd, bijvoorbeeld dat van vliegtuigen.

Valgewichtdeflectiemetingen zijn daarom ook geschikt om op vliegvelden toe te passen waar over het algemeen de verhardingen dikker en stijver zijn.

Een valgewichtdeflectiemeting is niet-destructief en volledig automatisch. (Bron: Wegdekmeten.nl)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-ae36bdd8-c888-43d5-8a6e-5b39524514ea, https://wegdekmeten.nl/diensten/valgewichtdeflectiemetingen
Afbeelding vanpersistent.145_1b4b0627acbbb82ac6c418d49ef8b962_1.jpg
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
valgewicht-deflectiemetingBreder
valgewicht-deflectiemetingBron van
valgewicht-deflectiemetingLid van Aquo

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg