hoedanigheid


Eigenschappen

Voorkeurslabelhoedanigheid
DefinitieDe vorm waarin de eenheid behorend bij een meetwaarde wordt uitgedrukt of de fractie van de parameter waarop de meetwaarde betrekking heeft.
Synoniemhoedanigheden
Toelichting op definitieDe vorm van de eenheid kan een equivalent zijn waarin de meetwaarde wordt uitgedrukt, als ware het een andere vergelijkbare parameter. Voorbeeld hiervan is ‘uitgedrukt in Stikstof’ bij de parameter Nitraat (NO3). De vorm van de eenheid ook een referentie(-kader) weergeven zoals in bijvoorbeeld ‘t.o.v. NAP’. De waarde “na filtratie (opgelost fractie)” of de korrelgroottefractie zijn voorbeelden van fracties van een parameter. (bron: W-0810-0018 / Aquo)


Beschrijving van relevante eigenschappen van het monster waarin de waardebepaling is verricht en van de aard van het waardebepalingsresultaat waarop de eenheid betrekking heeft. (bron: DIV)

De vorm waarin de eenheid behorend bij een meetwaarde wordt uitgedrukt. De toestand waarin een te meten/analyseren monster zich bevindt. Voorbeelden zijn 'na filtratie', 'particulair', en 'na centrifugeren. (bron: DIV)
Exacte overeenkomsthttps://www.aquo.nl/index.php/Id-7c87032a-64db-411a-bf54-34095c8acbe4
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
hoedanigheidBreder
hoedanigheidBron van
hoedanigheidGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
locatie (Begrip)Gerelateerdhoedanigheid
waarnemingssoort (Begrip)Gerelateerdhoedanigheid
Rdf.jpg