datalogger


Eigenschappen

Voorkeurslabeldatalogger
DefinitieEen datalogger (ook wel datarecorder genoemd) is een meetinstrument dat gegevens meet en opslaat in relatie tot tijd of in relatie tot locatie.
Synoniemdataloggers
Toelichting op definitie(bron: Wikipedia)


Bij waterschap Hunze en Aa's worden dataloggers o.a. gebruikt om het peil in de waterloop te registreren.

Het meten gebeurt door een ingebouwde sensor, ofwel door externe instrumenten en/of sensoren. Steeds vaker zijn dataloggers gebaseerd op elektronica, zoals een digitale processor of computer.

Dataloggers kunnen kleine, draagbare apparaten zijn die van energie worden voorzien door een batterij. Ze zijn voorzien van een microprocessor, een intern geheugen voor gegevensopslag, en een of meerdere sensoren. Sommige dataloggers communiceren met computer, waarbij ze softwarematig worden ingeschakeld en waarbij de gegevens via deze software kunnen worden uitgelezen en geanalyseerd. Communicatie met een computer geschiedt draadloos, via een USB-kabel of via RFID. Andere loggers beschikken zelf over bijvoorbeeld toetsen en een lcd-scherm.

Dataloggers worden bijvoorbeeld ingezet voor het bewaken van de koelketen, in de logistiek en voor verplichte HACCP-registraties (ook GDP en BRC). Ze bieden de mogelijkheid om automatisch continu gegevens te verzamelen. Na activatie kunnen dataloggers onbeheerd blijven meten en registreren. Dit geeft een uitgebreid, nauwkeurig beeld van de omstandigheden. Veel dataloggers zijn programmeerbaar zodat specifieke waarden kunnen worden geregistreerd.

Er zijn loggers beschikbaar voor het monitoren van verschillende waarden (temperatuur, vochtigheid, schok), voor verschillende meetbereiken (bijvoorbeeld temperatuurloggers geschikt voor cryogene omstandigheden, of juist voor het meten van extreme hitte) en voor verschillende toepassingen. (bron: www.i-real.nl)
Voorbeeldhttps://www.i-real.nl/waterbeheer/
Exacte overeenkomsthttps://nl.wikipedia.org/wiki/Datalogger
Bijna overeenkomsthttps://www.i-real.nl/totaaloplossingen-voor/waterbeheer/loggers-sensoren/oppervlaktewater/
Afbeelding vanAquaLevel datalogger

AquaLevel datalogger

Diver
Diver

LevelStick-peilbuislogger

LevelStick-peilbuislogger-Samsung-klein
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
dataloggerBreder
dataloggerBron van
dataloggerGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg