Geocat Bridge


Eigenschappen

VoorkeurslabelGeocat Bridge
DefinitieGeoCat Bridge is een extensie voor ArcGIS Desktop en draait binnen ArcMap. Deze blogpost is bedoeld om meer in detail uit te leggen wat GeoCat Bridge doet. In het kort: met GeoCat Bridge kunt u de lagen van een ArcMap-kaartproject (MXD) naar GeoServer of MapServer publiceren als OGC Web Services ( WMS / WFS / WCS ) en de metagegevens van lagen publiceren naar de GeoNetwork- catalogus.
Toelichting op definitieDus wat betekent dit? Stel dat u een kaartproject hebt opgeslagen in ArcMap en u dit kaartproject wilt converteren naar GeoServer, zodat u de kaart kunt bekijken via de WMS-service van uw GeoServer. Als u dit handmatig wilt doen, moet u:
Converteer de ArcMap-symbologie naar een SLD en configureer deze stijlen op de server
Exporteer de datasets van de kaart en upload deze geëxporteerde datasets naar de server

Configureer de lagen met behulp van de stijlen en de datasets Als u GeoCat Bridge gebruikt, worden de bovenstaande stappen door Bridge uitgevoerd, simpelweg door op een knop te klikken.

Screen-Shot-2018-04-17-at-14.13.45-600x417.png

Naast het publiceren van de kaarten naar GeoServer of MapServer, kan Bridge ook de metadata van uw datasets publiceren naar een georuimtelijke catalogus, zoals GeoNetwork (Bridge ondersteunt ook generieke CSW- implementaties, zoals PyCSW ). Bij het publiceren van metadata naar een catalogus zal Bridge de ArcGIS metadata naar ISO19139-formaat converteren en uploaden naar de catalogus. Bridge ondersteunt een aantal verschillende metadataprofielen; generiek ISO19139, Nederlands profiel versie 1.3.1 en INSPIRE.

Bij het publiceren van zowel metadata naar een catalogus als lagen naar een kaartserver, zal Bridge de metadata bijwerken om in de metadata de URL op te nemen van de kaartservice waarin de laag is gepubliceerd. Dus wanneer u naar de dataset in uw catalogus zoekt, kunt u ook de kaart service. Tegelijkertijd voegt Bridge ook de URL van de metagegevens toe aan de laag in de kaartserver. Het document met mogelijkheden bevat dus de URL van de metagegevens voor die laag.

Scenario's voor online publiceren Dus Bridge exporteert de datasets van de lagen in de MXD en uploadt de geëxporteerde datasets naar de kaartserver (ofwel MapServer of GeoServer). Maar we weten nog steeds niet hoe Bridge dit doet, omdat Bridge een aantal verschillende scenario's voor het publiceren van gegevens ondersteunt. Momenteel worden vier publicatiescenario's door Bridge ondersteund, deze worden hieronder toegelicht.

Dataset uploaden Er zijn twee opties om geüploade datasets op de server op te slaan:

Op bestanden gebaseerd PostGIS (alleen GeoServer) Het standaardpublicatiescenario is om de datasets via HTTP als bestanden naar de server te uploaden en de datasets als bestand op de server op te slaan. Het bestandsformaat dat wordt gebruikt om de bestanden te uploaden is GeoPackage wanneer dit wordt ondersteund door de GeoServer-instantie (zie de opmerkingen in de handleiding hierover), of wanneer dit is ingeschakeld voor de MapServer-verbinding.

Bij gebruik van GeoServer is een andere optie om de datasets als bestanden naar de server te uploaden en vervolgens de datasets in PostGIS op te slaan. Dit kan worden gedaan door uw GeoServer-verbinding in Bridge te configureren om een ​​PostGIS-gegevensopslag te gebruiken. Wanneer uw GeoServer GeoPackage ondersteunt, gebruikt Bridge het GeoPackage-formaat om de dataset naar de server te uploaden. GeoServer zorgt dan voor het opslaan van de dataset in PostGIS. In PostGIS worden alleen vectorlagen opgeslagen, rasterlagen worden gepubliceerd als GeoTIFF-lagen.

Direct PostGIS Het uploaden van bestanden via HTTP kan traag zijn en met grote datasets kun je problemen tegenkomen. Een oplossing kan in dit geval zijn om een ​​directe PostGIS-verbinding te gebruiken. Vereiste hiervoor is dat Bridge een directe verbinding kan maken met de Postgres / PostGIS-database. Om dit te doen, moet u een PostGIS-verbinding maken in Bridge. Vervolgens kunt u vanuit uw GeoServer- of MapServer-verbinding "Direct PostGIS" kiezen en vervolgens de gewenste PostGIS-verbinding selecteren.

Wanneer u publiceert met een directe PostGIS-verbinding, exporteert Bridge de gegevens en slaat deze rechtstreeks op in de PostGIS-database. Rasterlagen worden als GeoTIFF op de kaartserver gepubliceerd.

Referentiegegevens (alleen GeoServer) Wanneer u OracleSpatial gebruikt als gegevensbron voor uw lagen in uw MXD, kunt u besluiten de gegevens niet te exporteren, maar in plaats daarvan naar de gegevens op uw kaartserver te verwijzen. Het voordeel van deze aanpak is dat alle gegevens op dezelfde plaats blijven, dus er zijn geen problemen met duplicatie / synchronisatie. Het publiceren van de kaartlagen gaat ook veel sneller omdat er geen gegevens hoeven te worden verwerkt.

Om dit te doen moet u een OracleSpatial datastore in GeoServer configureren en deze datastore selecteren in uw GeoServer-verbinding in Bridge. Bij het publiceren controleert uw MXD Bridge of de lagen in uw MXD beschikbaar zijn in de Oracle-datastore (ze moeten aanwezig zijn in de datastore voor publicatie). Als dat het geval is, maakt Bridge een nieuwe laag op basis van deze laag vanuit de Oracle-datastore. Rasterlagen worden als GeoTIFF op de kaartserver gepubliceerd.
Exacte overeenkomsthttps://www.geocat.net/geocat-bridge-explained/
Afbeelding vanGeocat Bridge schema.png


Geocat Bridge extensie in Arcgis

Conversie van LYR en SLD met Geocat Bridge
Video van
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
Geocat BridgeBreder
Geocat BridgeBron van
Geocat BridgeGerelateerd

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Geocat (Begrip)GerelateerdGeocat Bridge
Geocat live (Begrip)GerelateerdGeocat Bridge
Rdf.jpg