wijzigingsverzoek


Eigenschappen

Voorkeurslabelwijzigingsverzoek
DefinitieAanpassing van de scope en daarmee mogelijke aanpassing van de planning.
Synoniemwijzigingsverzoeken, verzoek tot wijziging, rfc, request for change
Toelichting op definitie(bron: Handreiking Planningsmanagement)


Documentatie waarin een voorgestelde wijziging van het project is gedefinieerd (bron: Richtlijnen voor projectmanagement (vervallen))

Een middel om de opdrachtgever te verzoeken extra budget vrij te geven ten laste van het onvoorzien. Indien er extra budget benodigd is, waarvan de oorzaak een scopewijziging betreft dient een VTW als scopewijziging te worden vastgelegd. (bron: Handreiking Financieel Management)

Een voorstel voor een wijziging van een baseline. Het is een type issue. (bron: PRINCE2 - Glossary of Terms English - Dutch)

Gesignaleerde geïnitieerde wijziging van de scope of een bijstelling binnen de scope, met effecten op bijvoorbeeld planning, kosten, risico’s en/of omgeving. (bron: Standaardsystematiek voor kostenramingen (SSK 2010, vervallen))

Voorstel tot het aanbrengen van een wijziging aan een dienst, een component van een dienst of het servicemanagementsysteem (bron: Information technology - Service management - Part 1: Service management system requirements)

Formeel verzoek om een wijziging door te voeren (op één of meer gespecificeerde Configuratie Items). Een wijzigingsverzoek bevat details van de voorgestelde wijziging, en kan op papier worden geregistreerd of elektronisch. (bron: Information Technology Infrastructure Library - Glossary of Terms English - Dutch)
Exacte overeenkomsthttp://www.rws.nl/abdl#DEF-4106
StatusConcept

Relaties

VertrekpuntRelatieEindpunten
wijzigingsverzoekBreder
wijzigingsverzoekBron van

Afgeleide relaties

VertrekpuntRelatieEindpunt
Rdf.jpg